Je hebt het vast al gemerkt, er is een verandering gaande. Onze ‘oude vertrouwde’ vrijwilliger die trouw elke week verschijnt en jarenlang hetzelfde werk doet, verdwijnt langzaam. En jongeren lijken geen zin te hebben in vrijwilligerswerk. Vrijwilligers werven wordt steeds lastiger.

Willen jongeren wel vrijwilligerswerk doen?

Jongeren stellen andere eisen aan het leven en dus ook aan vrijwilligerswerk. Het is niet dat ze niets voor een ander over hebben, ze doen alleen geen dingen ‘omdat het zo hoort’.

Ze willen er iets voor terug; een goed gevoel, waardering, een referentie op hun cv of een bijzondere ervaring.

Moeten wij ons dan aanpassen?

Dat is een vraag die vaak gesteld wordt en ik denk dat we dat inderdaad moeten. Omdat jongeren anders niet komen. En omdat we anders op de lange termijn een probleem krijgen. Ons bestaansrecht verliezen. En dat zou zonde zijn.

Maar wat moeten we dan doen om jonge vrijwilligers te werven?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen. Zorg dat je in beeld krijgt wie de ideale vrijwilliger is voor jouw organisatie. Maak jouw organisatie aantrekkelijk voor jongeren. Leer waar je ze kunt vinden en hoe je ze het beste aan kunt spreken. Zet social media in en laat je inspireren.

Dat lijkt veel werk

En dat is het ook. Maar je hoeft het niet in één keer te doen. Je kunt stap voor stap toewerken naar een succesformule voor jouw organisatie. Maar het gaat niet vanzelf, je moet er wel wat voor doen. Tijd vrijmaken en je verdiepen in wat jongeren bezighoudt.

Maar je hoeft het niet alleen te doen

Zou het niet ideaal zijn als iemand al wat voorwerk voor je gedaan had? En dat je stap voor stap meegenomen wordt in de wereld van jongeren? Met de online training ‘Klaar voor de Jonge Vrijwilliger’ is dat precies wat je krijgt.

Een training kan je daarbij helpen

​​​​In de online training ‘Klaar voor de Jonge Vrijwilliger krijg je inzicht in wie de ideale jonge vrijwilliger voor jouw organisatie is. Je leert wat er bij jouw organisatie moet gebeuren om hem aantrekkelijk te maken voor jongeren. Ook leer je hoe je jongeren kunt vinden en hoe je ze het beste aan kunt spreken. Stapsgewijs krijg je steeds beter in beeld wat er nodig is en hoe jij jonge vrijwilligers kunt werven op een manier die past bij jullie organisatie.

Een E-book om je nu al op weg te helpen

Om je op weg te helpen, heb ik 6 stappen verzameld waarmee jij aan de slag kunt. Want als je niet weet wie die jonge vrijwilliger is en wat hij of zij verwacht van jouw organisatie, dan weet je ook niet precies wat je moet doen en hoe je hem of haar kan bereiken.

​Dus download het gratis e-book en leer welke stappen jij kunt zetten om een begin te maken met het aantrekken van jonge vrijwilligers.