Eindelijk weet ik het echt, de definitieve operatiedatum is maandag 25 april!

De voorlopige datum was 21 april. Het is verschoven omdat ik een maagbandje heb en die operaties doen ze liever op maandag. Dat kan ik me wel voorstellen, want er zit toch meer risico aan en als ik langer in het ziekenhuis moet blijven, dan liever doordeweeks.

Voor mij kwam het ook wel goed uit want aankomend weekend gaan we nog een weekendje weg. Nu begin ik maandag met mijn vetvrije (Modifast) periode en kan ik in het weekend nog normaal eten.

Het wordt wel spannend hoor. De bijeenkomsten zijn nu voorbij en de Modifast/vetvrije periodes breken aan. Er is een groepsfoto gemaakt en hopelijk kan ik over een jaar een veel slankere foto laten zien. We kunnen haast niet wachten 🙂 .

Maar zover zijn we nog lang niet. Er was nogal gedoe met de operatiedatums. Bijna iedereen wordt op een andere dag geopereerd dan de voorlopige datum en dat viel soms wel tegen.

We hebben een Whatsapp groepje gemaakt. Daar wordt volop gediscussieerd over wie wanneer geopereerd wordt en wie er al aan de Modifast zit. Af en toe is het een echt kippenhok, vooral afgelopen vrijdag en maandag toen de definitieve datums bekend werden.

Werkt goed om de spanning op te laten lopen, pfff!

Maar het is heerlijk om zo contact te hebben met mensen die hetzelfde proces doorlopen. Natuurlijk kan ik tegen mijn familie en vrienden vertellen wat ik meemaak en wat ik voel, het blijft vaag. Als ik in de groep vertel wat ik voel, snapt iedereen het. Want iedereen vindt het eng en bij iedereen schommelen de emoties van superblij en gemotiveerd naar depri en gestrest.

Dus ja, we zitten in een achtbaan van emoties en voorbereidingen en ervaringen delen. Dat is heftig en soms vermoeiend. Maar het is ook bijzonder en ik zou dit deel van het traject niet willen missen.

Volgende keer meer over de vetvrije periode en hoe me dat vergaat.

Met tips en receptideeën!

 

P.S.: Ik zit soms te stoeien met het meervoud van datum. Daarom heb ik het even opgezocht:

Moet je zeggen data of datums? Dat hangt van de betekenis af. Als je het hebt over een datum op de kalender (13 januari 2015), dan spreek je in het meervoud meestal over datums. Maar data is ook mogelijk. Als je het hebt over gegevens, bijvoorbeeld in een geautomatiseerd bestand, dan spreek je over data. (Bron: Taaldavies)