25 april 2021 was het vijf jaar geleden. Vijf jaar sinds mijn maagverkleining. Ik heb het niet gevierd maar er wel bij stilgestaan. Wat heeft het me veel gebracht.

Ik ben veel zelfverzekerder, durf video’s te maken voor mijn bedrijf The Happy Volunteer. Geef trainingen en leef veel meer dan vroeger.

Is het dan allemaal rozegeur en maneschijn? Nee, natuurlijk niet. Na de eerste ‘high’ van het snelle afvallen kwamen de momenten dat ik terugviel. Wat een paniek de eerste keer dat ik door stress weer meer ging eten.

Zou ik dan diegene zijn waarbij het niet zou lukken? Zou ik zo weer terug gaan richting die 142 kilo die ik ooit was? Gelukkig lukte het me steeds om na zo’n crisis weer op te staan en weer gezond te gaan eten.

Stukje bij beetje leerde ik mezelf kennen en begrijpen. Ik leerde vooral wie ik wil zijn. Waar ik blij van word en wat ik belangrijk vind. En ik leer nog steeds.

Mijn belangrijkste leerpunt is dat ik gezond wil zijn zonder dat het alleen maar om de kilo’s gaat. Gewoon mezelf kunnen zijn en daar blij van worden.

Ja, lekker bewegen en alles kunnen doen. Maar zonder stress en opgelegde druk.

Inmiddels heb ik zoveel manieren gevonden die me helpen. En ben ik in een nieuwe fase gekomen. Een fase waarin ik mijn ervaringen weer wil delen met anderen.

Niet over eten, maar wel over hoe je oké wordt met jezelf.

Ook als er weer 10 kilo bijgekomen is. Ook als je een baaldag hebt en ook als de zomer er weer aankomt en je geen idee hebt wat je aan moet trekken. 

Wat ik zekerder weet dan ooit is dat het allemaal in je hoofd zit. Wat je denkt, hoe je naar de wereld kijkt en hoe je naar jezelf kijkt.

En daar valt nog zoveel te winnen!