Cursus aanbod Vrijwilligers WervenWaarom zou je een cursus volgen over het werven van vrijwilligers? Je weet toch hoe dat moet? Helaas hebben veel organisaties moeite met het vinden van vrijwilligers.

Het werven van vrijwilligers is niet één vaststaande handeling. Het is een proces met verschillende onderdelen die bij elkaar bepalen hoe succesvol je bent.

In de cursussen die ik bied, leer je elk onderdeel te optimaliseren om zo een beter resultaat te behalen en méér vrijwilligers te werven.

Bepaal de ideale vrijwilliger

De eerste stap in het proces is het bepalen van de ideale vrijwilliger voor de hulpvraag. Dat is een stap die vaak overgeslagen wordt, maar echt belangrijk is. Want als je iedereen wilt bereiken, dan bereik je niemand.

Maar als jij precies weet welk type persoon jij nodig hebt, dan kun je je marketing daarop aanpassen. Door de juiste woorden te gebruiken zal jouw ideale vrijwilliger zich persoonlijk aangesproken voelen.

Meer informatie over de cursus Bepaal je Ideale Vrijwilliger

Opvallende vacatures schrijven

Als je jouw vrijwilliger in beeld hebt, kan je aan de slag met het schrijven van een opvallende vacature. Dat begint met de titel die natuurlijk de aandacht moet trekken. Maar ook de inhoud van de vacature moet aantrekkelijk zijn. Tot het einde aan toe.

Door een goede structuur te gebruiken én de juiste ingrediënten toe te voegen, zorg je dat jouw vacature opvalt tussen al die andere vrijwilligersvacatures.

Meer informatie over de cursus Opvallende Vacatures Schrijven

Met regelmaat geef ik deze cursus ook als Workshop, bekijk wanneer de eerstvolgende is.

Vrijwilligers werven via social media

Social media is niet meer weg te denken uit onze wereld. Het biedt enorm veel mogelijkheden om mensen te bereiken en je vacature onder de aandacht te brengen. Toch vinden veel organisaties het lastig om actueel te blijven en goede berichten te plaatsen.

Als je werkt met een plan en leert waar een goed bericht aan moet voldoen, kan social media helpen om meer vrijwilligers binnen te halen.

Deze cursus komt binnenkort beschikbaar.

Voordelen van een online cursus

In de korte online cursussen die ik aanbied, kun je per onderdeel aan de slag met de werving. Je bepaalt bij welk stuk je ondersteuning nodig hebt en kiest de cursus die daarbij past. In een online cursus kan ik je veel informatie geven, je houdt toegang zo lang de cursus bestaat. In de video’s die bij de meeste lessen zitten, krijg je aanvullende uitleg. Eerdere cursisten ervaren dat als waardevol.

Elke cursus is praktisch opgezet en bedoeld om jou in zo min mogelijk tijd zoveel mogelijk kennis en gereedschappen te geven. Het voordeel van een online cursus is dat je hem kunt volgen waar en wanneer je maar wilt. Elke cursus blijft beschikbaar zolang de cursus bestaat.

Met de kennis en tips uit de cursussen haal jij voortaan met gemak vrijwilligers binnen. Succes verzekerd!

Bekijk het Cursus Aanbod

Staat jouw cursus er niet tussen? Neem contact op en dan bespreken we wat er mogelijk is.