Cursus Toekomstgericht Vrijwilligers Werven2019-02-08T17:16:01+00:00

Altijd voldoende vrijwilligers. Hoe fijn zou dat zijn?

Zoals je weet raakt de markt met vrijwilligersvacatures overvol. Dat probleem wordt steeds groter en de cijfers liegen er niet om. 

Een potentiële vrijwilliger heeft zoveel aanbod dat het lastig is om de juiste keuze te maken. Het is aan jou om hem daarbij te helpen. 

 

Heleen van Egmond

Cursus Toekomstgericht Vrijwilligers Werven

Leer in drie maanden tijd hoe je wél succesvol (jonge) vrijwilligers werft.

De ideale situatie. Hoe lekker zou jij werken als…

Jij precies weet wie de ideale vrijwilliger is voor jouw organisatie. Je hoeft je maar op één type persoon te richten en kunt al je communicatie daarop aanpassen. Met minder moeite bereik je meer.

Jij weet hoe je deze vrijwilliger kunt prikkelen. Met de juiste afbeeldingen, social media berichten en onweerstaanbare vacatureteksten voelt jouw droomvrijwilliger zich direct aangesproken.

Jouw organisatie zó aantrekkelijk is, dat vrijwilligers graag bij jullie komen werken. Als jouw stichting vaak op een positieve manier in beeld komt en mensen erover gaan praten, dan kiest een potentiële vrijwilliger jouw organisatie.

Het werven van vrijwilligers vanuit een plan gebeurt. Geen last-minute acties en stress, maar vooruit werken, inplannen en genieten van je werk.

Wat zou dat doen met jou en je organisatie?

Hoe zou het zijn als...

Waarom zijn die vrijwilligers er nu nog niet?

Het probleem is dat je nog niet weet wie de ideale vrijwilliger is voor jouw organisatie, waar deze uithangt en hoe je hem of haar het beste aan kunt spreken. Als gevolg hiervan probeer je een breed publiek te bereiken, maar bereik je uiteindelijk niemand.

Je weet nog niet precies wat je moet doen om jouw organisatie klaar ​te stomen voor moderne vrijwilligers. Je bent zo gewend aan de oude manier van werken dat je zelf niet ziet hoe het anders en beter kan.

Je website en social media zijn niet optimaal ingericht voor de werving van vrijwilligers. Kleine dingen maken hierin een groot verschil. En zonder plan van aanpak doe je maar iets in de hoop dat het werkt. 

Wil je weten hoe je wel succesvol vrijwilligers binnenhaalt? Ik leer het je in de cursus Toekomstgericht Vrijwilligers Werven.

Waarom geef ik deze Cursus?

Een paar jaar geleden was ik op een bijeenkomst over ‘de nieuwe vrijwilliger’. Ik was daar als medewerker van een vrijwilligersorganisatie. We moesten in groepjes een klus bedenken die zou passen bij de nieuwe vrijwilliger.

Een deelnemer uit mijn groepje zag het niet zitten. “Dat gaat voor ons niet werken.” Dat deed iets me me. Hoezo werkt dat niet? Als je dat denkt, dan kun je wel opdoeken met je organisatie. Ik ben er namelijk van overtuigd dat we geen keus hebben. Gelukkig delen steeds meer mensen deze overtuiging.

Maar alleen weten dat het anders moet is niet genoeg. Daarom heb ik deze cursus ontwikkeld. Speciaal voor professionals die wel graag vooruit willen, maar niet weten hoe. 

Ik ben Heleen van Egmond en graag leer ik jou hoe je succesvol (jonge) vrijwilligers werft.  

Heleen van Egmond

Dit leer je in de cursus Toekomstgericht Vrijwilligers Werven

De cursus Toekomstgericht Vrijwilligers Werven is een online cursus die drie maanden duurt. Naast het online gedeelte zijn er ook twee live dagen waarin we samen nog extra de diepte in gaan. 

In de cursus leer je wat er nodig is om (jonge) vrijwilligers te werven. We kijken naar de klus die je hebt openstaan. Hoe maak je die aantrekkelijker, wie is de juiste persoon voor de klus en hoe zorg je dat die persoon daadwerkelijk vrijwilliger wordt?

Je leert wie de ideale jonge vrijwilliger is voor jouw organisatie en ook waar je hem kunt vinden en waardoor hij of zij aangetrokken wordt. Je ontdekt hoe je jouw droomvrijwilliger het beste aanspreekt zodat hij enthousiast wordt over jouw organisatie.

De cursus is praktisch. Je gebruikt een eigen hulpvraag. Gedurende de cursus ga je deze aanscherpen en aantrekkelijk maken. We maken social media berichten rondom jouw vacature en zorgen dat hij opvalt bij de juiste mensen.

Voortdurend koppelen we de theorie aan de praktijk. Alles wat je in de cursus leert, kun je meteen in je werk gebruiken. Stapsgewijs krijg je inzicht in wat er nodig is en leer jij vrijwilligers werven op een manier die past bij jullie organisatie.

Doordat je drie maanden lang intensief bezig bent, ga je echt de diepte in en maak je het jezelf eigen. Na afloop van de training weet je precies hoe je succesvol vrijwilligers werft.

Naar de Bestelpagina

Hoe werkt de cursus Toekomstgericht Vrijwilligers Werven?

Werken waar je wilt

⇒  De cursus is online. Je kunt hem volgen waar en wanneer jij wilt.

⇒  Op 5 april krijg je inloggegevens en heb je toegang tot alle lessen.

⇒  ​​​De lessen bestaan uit tekst, video-uitleg en ​een huiswerkopdracht.

⇒  ​De lessen worden ondersteund met vragenlijsten, werkbladen en checklists.

⇒  ​Elke module heeft een hoofdonderwerp met lessen die je stap voor stap kunt volgen.

⇒  Elke 2 weken is er een online vraag- en antwoordsessie waarin ik vragen beantwoord.

⇒  Er zijn 2 live bijeenkomsten waarin we elkaar ontmoeten en dieper ingaan op de onderwerpen.

  ​Je krijgt toegang tot de online training zolang de training bestaat.

2 Live Bijeenkomsten voor extra Diepgang

Naast het online gedeelte zijn er twee live bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten ontmoet je mij en je medecursisten en gaan we samen brainstormen over wat je al geleerd hebt. Door het persoonlijk contact kun je de theorie naar de praktijk brengen. We doen veel oefeningen die we gezamenlijk bespreken.

De live bijeenkomsten zijn ideaal om lekker aan het werk te gaan. Ook kun je met medecursisten brainstormen om ook van elkaar te leren.

Live bijeenkomst – Dag 1:

We beginnen met het verder uitwerken van jouw droomvrijwilliger. Weet je echt wie het is? En hoe kun je hem nog meer tot leven brengen zodat je precies weet tegen wie je praat?

We gaan ook jouw vacature verder verbeteren zodat hij super duidelijk en aantrekkelijk is voor jouw ideale vrijwilliger. Als de vrijwilliger het gevoel heeft dat alles in de vacature over hem of haar gaat, zit je goed. Door samen met collega’s te werken, kun je tot nieuwe inzichten komen. Aan het eind van de dag staat jouw vacature als een huis.

Live bijeenkomst – Dag 2:

We storten ons vandaag op social media. Hoe kun je vrijwilligers overtuigen via social media? Hoe maak je goede berichten? We gaan daadwerkelijk berichten maken en klaarzetten. Je zult verbaasd zijn hoeveel berichten je kunt maken met teksten die al in je organisatie aanwezig zijn. Daar kun je op allerlei creatieve manieren mee aan de slag. De kennis die je hebt opgedaan in de lessen ga je nu in de praktijk brengen. 

Je gaat ook werken aan een kalender voor social media. Zodat je nu al weet welke berichten je de rest van het jaar verder kunt plaatsen. Je krijgt tips en ideeën en zal ook in de toekomst altijd voldoende berichten hebben.

Naar de Bestelpagina

100% garantie

Ik sta voor 100% achter deze cursus en daarom geef ik garantie. Als je binnen 14 dagen na de startdatum aangeeft dat de cursus niet aansluit bij jouw behoeften, krijg je het volledige aankoopbedrag retour. De enige voorwaarde die ik stel, is dat je module 1 hebt afgerond en de opdrachten hiervan hebt gedaan en kunt laten zien. Geen verdere uitleg nodig.

Inhoud van de Cursus

Module 1

Inleiding: Wie is die Nieuwe Vrijwilliger

In de inleiding krijg je uitleg over hoe de cursus is opgebouwd. Daarnaast kijken we naar de nieuwe vrijwilliger en leer je wat jongeren in het algemeen belangrijk vinden in vrijwilligerswerk. We gaan creatief denken en bekijken over of jouw organisatie wel aantrekkelijk genoeg is.

Module 2

Bepaal jouw Droomvrijwilliger

We gaan de diepte in om je inzicht te laten krijgen in de nieuwe vrijwilliger. Wist je dat van mensen onder 35, het merendeel in de categorie nieuwe vrijwilliger valt? Maar ook in deze groep kun je een onderverdeling maken. Je gaat verder op zoek naar de droomvrijwilliger voor de klus waarvoor jij iemand zoekt. Je gaat deze droomvrijwilliger in beeld brengen  zodat jij voortaan precies weet tegen wie je het hebt.

Cursus Toekomstgericht Vrijwilligers Werven

Module 3

Schrijf een Onweerstaanbare Vacature

Nu je weet wat jouw vrijwilligersklus uniek maakt en wie de ideale vrijwilliger is, kun je verder met het schrijven van een knallende vacature. De vacature is een belangrijk onderdeel van de werving van vrijwilligers. De vacature moet eruit springen en in een halve seconde de aandacht trekken van de juiste persoon. In deze module trek ik een interessante vergelijking met pindakaas, om het een beetje smeuïg te maken. ????

Module 4

Val op met Marketing

Je hebt de basis staan en in deze module gaan we kijken hoe we het geheel verder aan kunnen scherpen. Je leert hoe teksten nog beter kunnen worden, hoe je aandacht trekt met sprankelende afbeeldingen en waarom je echt iets moet met video. Je leert hoe je storytelling kunt toepassen en we gaan kijken welke onderdelen van je website kunnen helpen bij het werven van vrijwilligers.

Module 5

Slimme Social Media

Iedereen is online dus daar moet jij ook zijn. In deze module gaan we in op verschillende aspecten van social media. Het is geen stap voor stap handleiding over hoe elk kanaal werkt. Wel krijg je tips om je profiel te verbeteren en goede berichten te schrijven. Je leert de kenmerken van de belangrijkste social media kanalen kennen en ook gaan we in op hoe vaak en wanneer je berichten plaatst. Je krijgt inspiratie voor verschillende soorten berichten en gaat zorgen dat je altijd berichten op voorraad werkt. Jouw social media hoeft nooit meer een verlaten plek te zijn.

Module 6

Zorg voor een Geweldige Ervaring

Nu je alles zo goed op orde hebt, komen de vrijwilligers binnenstromen. Maar daarmee is het wervingsproces nog niet klaar. Om te zorgen dat de vrijwilliger ook echt aan de slag gaat en vervolgens een ambassadeur wordt voor jouw organisatie, moet je zorgen voor een geweldige ervaring. Dat kan in het intakegesprek, maar ook door net wat meer aandacht te geven aan de waardering van je vrijwilligers. En zelfs het afscheid kan een kans zijn om je van je goede kant te laten zien.

Module 7 

Praktische Informatie

In deze module gaan we het geleerde structureren in een plan van aanpak. Je leert om doelen te bepalen zodat je voortaan werkt vanuit een strategie. Ook krijg je een overzicht van handige hulpmiddelen, tools en bronnen om je te inspireren en verder te helpen bij het werven van vrijwilligers.

Nog even de grootste voordelen op een rij

Nadat je de cursus Toekomstgericht Vrijwilligers Werven afgerond hebt, wordt het werven van vrijwilligers een eitje.
En er zijn meer voordelen:

 • ​Je kent jouw ideale vrijwilliger door en door zodat je weet hoe je hem of haar kan bereiken.
 • ​Je organisatie wordt aantrekkelijk voor jonge vrijwilligers.
 • Je voelt je zekerder omdat je weet wat je doet.
 • ​Je ​​online communicatiemiddelen worden interessanter en effectiever.
 • ​Je krijgt gereedschappen waarmee je werk veel makkelijker wordt.
 •  Je gaat tijd besparen doordat je een gestroomlijnd proces hebt.
 • ​Je bent beter zichtbaar en hebt een groter bereik.
 • ​Je kunt inzichten en lessen direct inzetten in je werk.
 • Je steekt met kop en schouders boven je concurrenten uit.

 

Dus, wat zeg je ervan?

Zullen we jouw organisatie een boost geven zodat jullie klaar zijn voor de toekomst?

Heleen van Egmond

Toekomstgericht Vrijwilligers Werven

Jouw investering

947incl. BTW
 • 50 lessen die je direct kunt toepassen
 • meer dan 100 minuten video
 • handige overzichten, werkbladen en praktische opdrachten
 • elke 2 weken een vraag en antwoordsessie
 • 2 live bijeenkomsten

Veelgestelde Vragen

Wat als ik merk dat de cursus toch niet is wat ik wil?2019-01-30T14:34:05+00:00
Ik sta voor 100% achter deze cursus en daarom krijg je veertien dagen bedenktijd. Als je binnen 14 dagen na de startdatum aangeeft dat de cursus niet aansluit bij jouw behoeften, krijg je het volledige aankoopbedrag retour. De enige voorwaarde die ik stel, is dat je module 1 hebt afgerond en de opdrachten hiervan hebt gedaan en kunt laten zien. Dus eigenlijk loop je geen enkel risico.
Kan ik de cursus samen met een collega doen?2019-01-30T13:52:23+00:00

De cursus is persoonsgebonden, maar ik ben een voorstander van samenwerken. Dus zolang je niet alle inhoud 1 op 1 kopieert en deelt, ben je vrij om collega’s te betrekken bij je cursus.

Hoeveel tijd ben ik ongeveer kwijt?2019-01-30T13:50:39+00:00

Het lezen van de lessen en bekijken van de video’s duren ongeveer 10 minuten per les. Daarnaast heb je opdrachten die wisselen van 10 minuten tot een half uur om ze uit te voeren.

Hoe kan ik betalen?2019-01-29T20:31:22+00:00

Je kunt betalen via iDeal of bankoverschrijving. Ga naar de bestelpagina en je wordt vanzelf door het bestelproces geleid.

Wat gebeurt er nadat ik de cursus gekocht heb?2019-01-29T20:31:31+00:00

Nadat je de cursus aangeschaft hebt, krijg je bericht. Je krijgt ook een factuur automatisch toegestuurd. Op de datum dat de cursus start krijg je inloggegevens toegestuurd. Vanaf dat moment heb je toegang tot lessen.

Mijn organisatie betaalt, maar dat kan niet via de normale bestelprocedure.2019-01-29T20:31:42+00:00

Neem even contact op via e-mail op heleen@heleenvanegmond.nl. Dan overleggen we andere mogelijkheden. Let wel op, je krijgt pas toegang tot de cursus nadat het bedrag is overgemaakt. Ik weet uit ervaring dat sommige organisaties wat meer tijd nodig hebben en het is zonde als je niet op de startdatum kunt starten.

Tot wanneer heb ik toegang tot de cursus?2019-01-30T09:13:26+00:00

De cursus duurt van 5 april tot 5 juli. Je houdt toegang tot de leeromgeving zolang de training bestaat. Na 5 juli stopt de ondersteuning, maar kun je nog wel lessen terugkijken.

Wanneer zijn de Live Bijeenkomsten?2019-01-29T20:32:08+00:00

De live bijeenkomsten worden gehouden op vrijdag 5 mei en vrijdag 7 juni van 10 tot 16 uur. De locatie is nog niet bekend maar zal op een centrale plek in het land zijn (waarschijnlijk omgeving Utrecht of Amersfoort). De locatie zal in ieder geval goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

Heb je nog vragen of wil je overleggen of deze cursus wel echt iet voor jou is? Stuur me een mail op heleen@heleenvanegmond.nl en dan maken we een afspraak om te bellen. Ik vind het belangrijk dat jij de juiste keuze maakt.

Wil jij ook Toekomstgericht Vrijwilligers Werven?

Start 5 april 2019

De cursus duurt drie maanden. Je kunt hem volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Met online vraag en antwoordsessies en twee live bijeenkomsten waarin we samen de diepte ingaan.

€ 947 incl. BTW

Je kunt betalen via iDeal of het bedrag overmaken. De factuur krijg je automatisch toegestuurd. Garantie 14 dagen. Niet tevreden? Dan krijg je het volledige aankoopbedrag retour.

Wat krijg je

*  50 lessen met tekst, video’s en opdrachten
*  2 live dagen om de diepte in te gaan
*  6 vraag en antwoord sessies
*  extra tips, tools en handige links