Het duurt nu al een aantal weken. Ik ben niet ziek maar ook niet topfit. Eerst dacht ik dat ik wat eerder naar bed moest, maar na een paar goede nachtrusten voel ik me nog steeds moe en soms ook een beetje licht in mijn hoofd.

Deze week heb ik daarom voor de zekerheid mijn bloed laten prikken. Getest op ijzer, suiker, bezinking en nog wat andere dingen waarvan ik niet precies weet wat het was.

Het enige dat uit de tests kwam was een te hoge bezinking. Dat betekent dat er een restje van een ontsteking in mijn bloed zit. Niets om me zorgen over te maken want meestal gaat dat vanzelf over.

Om mijn lichaam te helpen heb ik een paar dingen ingeslagen. Als eerste Floradix.

Floradix is voor mij een soort wondermiddel. Toen ik net bevallen was van mijn oudste dochter, was mijn ijzer erg laag. De verloskundige schreef een recept uit voor staalpillen. Maar een van mijn zussen was ook mijn kraamverzorgster en zij had goede ervaringen met Floradix. Een natuurlijk middel zonder de vervelende bijwerkingen van staalpillen.

Binnen een paar weken was mijn ijzer weer in orde en voelde ik me stukken beter.

Dus als ik me wat minder voel, koop ik een fles Floradix. En bij de eerste slok ben ik dan direct weer terug in de kraamtijd met ons pasgeboren kindje. Bijzonder hoe de smaak zo’n herinnering naar boven haalt. Elke keer weer 🙂 .

Ter aanvulling van de Floradix heb ik ook multivitamines gekocht. Geen idee of deze op natuurlijke basis zijn, als ze maar snel helpen.

Verder heb ik extra citroenen en gember meegenomen. Opgelost in water schijnt deze combinatie goed te zijn bij griep en verkoudheid. En zo smaakt het ook, beetje zuur en bitter maar evengoed wel lekker.

Als het goed is, zal ik me snel weer beter gaan voelen. In de vriezer staan ook nog wat smoothies en sapjes en ik heb een berg fruit in huis. Vanavond eten we zilvervliesrijst met zaden en quinoa met verschillende soorten verse groenten er doorheen zoals paprika’s, champignons, ui en courgette.

Ik heb nog bleekselderij liggen, maar daarvan weet ik nog niet zo goed hoe ik die zal verwerken. Iemand een goed idee?