Ik word steeds handiger met experimenteren en deze friszoete salade is zo goed gelukt en zo makkelijk dat ik hem graag wil delen.

De Groene Vrouw schreef in een artikel over salades dat je meer creativiteit moet gebruiken bij het maken van een  goedgevulde salade. Dus dat probeer ik sindsdien.

Vandaag had ik wat zoet fruit, avocado en bleekselderij in huis en op de gok heb ik van alles gesneden en er doorheen gedaan. Met deze heerlijke salade als verrassende uitkomst.

Heb ik meteen een leuke salade om tijdens de winterbarbecue te serveren.

Gert heeft uit zijn diensttijd twee vrienden overgehouden en twee keer per jaar houden we een barbecue met de gezinnen. Een keer in de zomer en een keer in de winter. Komende winter is het onze beurt om de barbecue te verzorgen.

Ingrediënten

(Voor een flinke maaltijdsalade voor één persoon of als bijgerecht voor twee tot drie personen)

  • paar handjes krulsla en eikenbladsla
  • halve stengel bleekselderij
  • 1 kaki (een appel of mango kan ook)
  • 1 plak verse ananas
  • halve gele paprika in blokjes
  • halve avocado
  • handje zonnebloempitten
  • flinke hand pecannoten

Genoeg vitamientjes toch? Vervang het fruit gerust door andere soorten. Het lekkerste is wel tropisch of in ieder geval zoet fruit.

Voor de dressing meng je naar smaak:

  • citroensap
  • sesamolie
  • mosterd
  • honing
  • peper en zout

Bereiding

Schillen waar nodig, fijnsnijden en door elkaar mengen. Eet smakelijk!

Als je het goed wilt doen, pak je een mooie ondiepe schaal om de salade te presenteren Verdeel de sla over de bodem, meng de gesneden groente en fruit door de dressing en leg dat mengsel over de sla.

Ik denk dat geroosterde pijnboompitten of sesamzaad het helemáál af maken.

Zo halen wij straks tijdens de winterbarbecue de zomer in huis.