Ruim een jaar na mijn gastric bypass en toen was het weer tijd voor een blogartikel. Ik was van plan om het te schrijven op de dag dat mijn operatie precies een jaar geleden was, maar ik ben zo druk met mijn andere project dat ik er niet aan toe kwam.

Toen dacht ik dat ik Wannabegreen maar op moest heffen. Maar ik weet dat er weer momenten zullen komen waarop ik even mijn hart wil luchten als persoon, zonder mijn bedrijf. Dus ik laat mijn blog staan en zie wel wat er gebeurt. Plastic Free juli is ook weer in aantocht en misschien ga ik daar wel weer aan mee doen en over bloggen.

Maar goed, een jaar en een maand geleden kreeg ik mijn Gastric bypass en ik kan nu zeggen dat mijn leven opnieuw begon. Ik vond het nogal suf klinken als ik dat van anderen las, maar het voelt echt zo. Ik weeg nu 90 kilo, dat is 42,5 kilo minder dan voor de operatie en zelfs 52,5 kilo minder dan mijn hoogste gewicht.

In mijn hoofd is het ook een stuk lichter. Het klinkt misschien vreemd maar dat is voor mij zelfs het grootste verschil. Niet meer die voortdurende ruzie met mezelf, niet meer die schaamte en niet meer de hele dag bezig met inschatten of een parkeerplaats wel breed genoeg is en of ik wel op een stoel pas.

Voor het eerst in mijn leven neem ik mezelf echt serieus en dat is een vreemde gewaarwording. Ineens zie ik wat mijn talenten waard zijn en geloof ik in mezelf als persoon én als ondernemer. Ik durf mezelf te laten zien en ben zelfs video’s aan het opnemen voor mijn bedrijf. (en ik vind het nog leuk ook!)

Soms schrik ik als ik bedenk hoe ik mezelf al die jaren beperkt heb.

Nu het eerste jaar voorbij is, merk ik wel dat de gezonde leefstijl meer uit mezelf moet komen. Ik sta nu stil en dat is prima, maar laatst was ik ineens twee kilo zwaarder. Dat was wel even schrikken. De kunst is om niet in paniek te raken en weer even bewust te worden van wat ik doe en hoe ik het doe.

Even pas op de plaats, op tijd naar bed, structuur aanbrengen, weer serieuzer sporten en kritisch kijken naar wat ik in mijn mond stop op een dag. Gelukkig heb ik door het traject bij NOK wel geleerd hoe ik het weer op kan pakken. En heb ik het vertrouwen dat ik het ook doe.

En nu verder? Rustig doorgaan en op dit gewicht blijven. In die zin voelt het alsof dit het jaar van de waarheid wordt. Het komende jaar is het aan mij om te zorgen dat het succes en de gezonde gewoontes blijvend worden.

Verder ga ik lekker aan de slag met PR voor Stichtingen en de online training die ik aan het maken ben. Ook heb ik nog wat doelen die ik wil halen/doen en af en toe bedenk ik een nieuw doel.

Want er moet wel wat te wensen over blijven 😁.