Oh ja, en dan moet ik nodig weer eens een blog schrijven. We zijn inmiddels een half jaar na de operatie en mensen zijn nieuwsgierig over hoe het nu met me gaat.

Nou, de foto hierboven zegt wel iets. Ik ben zelf verbaasd over het verschil. Zag ik er zo uit? Wat opgeblazen en onnatuurlijk. Dat is ook wat ik nu zo fijn vind, ik voel me weer normaal!

Ik ben inmiddels 34 kilo kwijt en ben onder de 100 kilo. 98 kilo om precies te zijn. En ik voel me geweldig, kan weer alles doen. Ik rij paard en ik schaats weer en afgelopen week heb ik in de sportschool twee hele minuten hardgelopen. Twee minuten, dat lijkt niets, maar voor mij was het een overwinning. En geen last van mijn heup, dus ook dat gaat goed.

Kleren kopen is leuk, minder leuk is dat ik wel meer kleren nodig heb omdat ik van vorige jaren niets meer pas. Ook mijn laarzen van vorig jaar zijn veel te groot en vooral veel te wijd. Als ik twee handen om mijn kuiten doe, dan heb ik nog ruimte over. Gelukkig kan ik nu weer schoenen bij Bristol kopen, dat scheelt weer.

Twee weken terug moesten we bij de Obesitaskliniek wegen omdat het een half jaar geleden was. Ik zat (net als de vorige keer) één procent onder de lijn van NOK. Het doel was 55% van mijn overgewicht kwijt zijn en ik zat op 54%. Nou ja, daar ga ik me niet druk om maken en gelukkig deed de arts dat ook niet. Ze vond dat het prima ging en dat vind ik ook.

Hoe is het nu, leven na een gastric bypass? Het begint te wennen, ik weet wat ik wel en niet moet eten en omdat ik nu al zo tevreden ben, voel ik me ook relaxter. Al zou ik nu niets meer afvallen, dan ben ik nog tevreden met het resultaat.

Mijn bewegingsvrijheid is groter en ik vind mezelf al heel slank. Ik maak grapjes over hoe dun ik ben en zet mijn auto lachend op een krappe parkeerplek. Ik geniet ervan!

Ik moet vaak denken aan de Engelse spreuk: “Beauty lies in the eye of the beholder” (Schoonheid ligt in het oog van de toeschouwer). Toen ik zwaarder werd en in de buurt van de 100 kilo kwam, vond ik het vreselijk. Wat een afschuwelijk hoog gewicht. Nu kwam ik vanaf de andere kant en vond ik het fantastisch om dit gewicht te bereiken. Echt een mijlpaal!

Valt er dan niets negatiefs te zeggen? Toch wel een klein dingetje. Mijn huid begint steeds meer te hangen. Fladderende bovenarmen en verder wordt het overal een beetje zakkerig. Nog niet heel extreem, maar voor mezelf begint het wel op te vallen.

Maar goed, cosmetische operaties doen ze sowieso pas nadat je een jaar lang op hetzelfde gewicht zit, dus voorlopig accepteer ik het en laat ik het voor wat het is.

Voor nu geniet ik nog even lekker door van mijn nieuwe lijf en toch ook wel nieuwe leven 🙂