Van boerendochter tot tuindersvrouw. Die tekst stond op de houten klompen die ik aankreeg op mijn vrijgezellenfeest in 1999.

Heel toepasselijk want ik ben geboren op een boerderij. Mijn vader had wat koeien en later een pensionstal voor paarden. En de man waar ik sinds 1999 gelukkig mee getrouwd ben is tuinder, bloemenkweker om precies te zijn.

Wat me meteen bij mijn eerste dilemma brengt. Zijn boeren en tuinders goed of slecht? Ik baal ervan dat dat boeren een slecht imago hebben. Degenen die ik ken houden van hun dieren of gewassen en van de natuur en werken zich een slag in de rondte. Tegelijkertijd zie ik ook dat intensieve veehouderij en het gebruik van bestrijdingsmiddelen niet goed is voor de wereld.

Wannabe Green

Verder ben ik jongste uit een gezin van zeven meiden. Gezellig vooral en soms wat ingewikkeld. Ik heb er lang over gedaan om te leren dat ik mijn eigen weg mag volgen en niet hetzelfde hoef te zijn als mijn stoere zussen. Ik was onzeker over wie ik was en of ik wel goed genoeg was.

Daardoor ging ik eten en werd ik te zwaar. Niet handig als je al onzeker bent. Toen ik voorbij de 140 kilo ging, besloot ik om een maagverkleining te laten doen. Een ingrijpende ingreep – op 25 april 2016 – die me vooral veel goeds gebracht heeft.

Over het hele proces van twijfels, de gang naar een psycholoog en het uiteindelijke traject schreef op mijn blog Wannabe Green. Hier schrijf ik ook over mijn wens om groener te leven.

The Happy Volunteer

50 Kilo lichter besloot ik om mijn ‘hobby-onderneming’ om te gooien. Eerst maakte ik websites voor wie dat maar wilde, maar nu wilde ik iets doen wat beter bij mijn waarden paste. Daarom besloot ik om stichtingen te helpen met het werven van vrijwilligers.

Vanuit mijn eigen ervaring bij zorginstellingen en een vrijwilligersorganisatie zag ik dat stichtingen moeite hadden met hun marketing en het werven van vrijwilligers. Ik had daar ideeën over en dus begon ik met The Happy Volunteer.

Ik schrijf artikelen, geef workshops en online trainingen. Daarnaast bied ik ondersteuning op maat aan organisaties met specifieke vragen. Dankbaar werk omdat vrijwilligers zo belangrijk zijn voor onze samenleving.

En verder

  • Ben ik dus gelukkig getrouwd met een tuinder. We kweken snijbloemen in het mooiste stukje van Beverwijk.
  • Ben ik moeder van drie puberende kinderen. Twee meiden en een jongen. Eigenwijs, maar vooral lief en leuk.
  • Hebben we een hond, Marietje en een kat, Olliver.
  • Doe ik Fitness bij Heliomare, de enige sport die ik langer vol hou dan een paar maanden.
  • Heb ik een website gemaakt voor mensen met een verstandelijke beperking: Doedat.nl.
  • Ben ik bestuurslid bij Stichting Babyspullen.

 

Contact? Volg me op Instagram, connect op LinkedIn of mail naar heleen@heleenvanegmond.nl