Een beslissing nemen doe je zelf. De afgelopen maanden zat ik in een achtbaan van twijfels, gesprekken, keuzeopties en emoties. Toen ik in november 2021 mijn bedrijf The Happy Volunteer voor twee maanden ‘sloot’ was dat om op adem te komen en mezelf de gelegenheid te geven om na te denken. Wat wil ik voor mezelf en wat wil ik voor het bedrijf?

Deze week liep ik met de hond in het park en wist ik het. Ik stop. Ik stop met het geven van workshops en trainingen en met het verder ontwikkelen van The Happy Volunteer.

Terug naar december 2020

Aan het eind van elk jaar doe ik een reflectie. Wat heb ik het afgelopen jaar gedaan en hoe wil ik dat het komende jaar eruit ziet? Op dat moment (december 2020) was ik moe. Ik had het gevoel steeds te rennen en jagen. Dus mijn doel voor 2021 werd ‘minder jagen’.

Nou dat is dus niet gelukt. In plaats van minder ging ik meer doen. Van elk goed idee maakte ik werk want als ondernemer zie je kansen en wil je groeien. Tegelijkertijd voelde ik al een tijdje dat er ergens iets niet lekker ging. Het geven van trainingen kostte me energie en ik bedacht dat het anders moest. Mensen inhuren zodat ik iets meer uit het bedrijf kon. Dat werkte deels maar met meer mensen moet je ook meer overleggen en komt er meer administratie bij kijken.

Ik was zelf het probleem

Ik heb veel gesprekken gevoerd en ergens in november werd me duidelijk dat het niet ging om wat ik verder wilde met The Happy Volunteer, maar of ik verder wilde met The Happy Volunteer. Au, dat moeten concluderen deed pijn. Vooral omdat ik diep van binnen het antwoord al wist. Ik was het probleem. Ik voelde niet meer de passie die ik aan het begin voelde.

Toen gebeurde er iets onverwachts. Ik kwam een vacature tegen. Nu moet je weten dat ik ooit een opleiding voor Dierverzorging gedaan heb. Ik wilde met dieren werken, maar omdat daar geen werk in was ben ik andere dingen gaan doen. Onder andere als begeleider van mensen met een verstandelijke beperking. Uiteindelijk ben ik richting communicatie en marketing gegaan en via omwegen bij The Happy Volunteer uitgekomen.

Toeval bestaat niet?

En nu, midden in mijn storm van twijfels, kwam deze vacature voorbij. Begeleider dagbesteding op de kinderboerderij van de Hartekamp Groep in Heemstede. Werken met mensen met een beperking bij een organisatie die ik al kende én op de boerderij tussen de dieren. Dit was de baan waar ik al jaren van droomde!

Ik geloof in synchroniciteit, dat dingen niet zomaar gebeuren en dat je geholpen wordt door het universum. Dus ik besloot te solliciteren en te zien wat er zou gebeuren. Ik werd aangenomen.

Starten op de boerderij en stoppen met het bedrijf

Dus sinds december werk ik op de boerderij en wat geniet ik ervan. Lekker buiten, werken met leuke mensen en niet meer voortdurend in mijn hoofd te zitten. Weg van de computer ook. Ik voel aan alles dat dit gezonder is voor mij.

Daarom heb ik de knoop doorgehakt en stop ik met The Happy Volunteer. Ik geef nog een paar trainingen die al gepland stonden en daarmee is het klaar voor nu.

Wat de toekomst me gaat brengen weet ik niet. Voor dit jaar (2022) ga ik voor rust, het afsluiten van oude dingen, opruimen en vooral even pas op de plaatst maken. En dan zie ik wel wat er gebeurt. En om eerlijk te zijn kijk ik er echt naar uit om een jaartje ‘niets’ te doen.

 

 

De foto bij dit artikel is gemaakt door de geweldige fotograaf Romy Dermout. Niet op mijn werk trouwens, maar in mijn eigen achtertuin.