Man wat voelde ik me vanmorgen beroerd!

Het begon al voor het weekend. Ik had een dipje, zag het allemaal even niet zo zonnig. Eigenlijk was ik was ronduit chagrijnig.

Ik vond mezelf stom, baalde ervan dat de vakantie van de kinderen alweer bijna voorbij is en we niets leuks hebben gedaan. Van alle dingen die ik me voorgenomen had, was – alweer – weinig terecht gekomen.

Natuurlijk heb ik wel andere dingen gedaan, zoals dit blog. Erg leuk, maar kan ik het volhouden als het eerste nieuwtje er vanaf is? En het kost tijd, maar brengt geen geld in het laatje.

Daarnaast – niet onbelangrijk – was ik aangekomen. Niet veel, maar toch!

Voor de duidelijkheid:

Ik heb een gewichtsprobleem dat is uitgegroeid tot morbide obesitas. In 2008 heb ik een maagbandje gekregen. Die heeft niet geholpen en nu twijfel ik over een maagverkleining. De operatie stel ik uit omdat ik het doodeng vind en hoop dat ik het zelf nog kan redden.

Waarom vertel ik dit allemaal? Omdat het bij me hoort en een van de redenen is dat ik groener wil leven. Want bij groener leven, hoort gezond, puur en onbewerkt eten.

Dat was in een notendop mijn onstabiele weekend.

Vanmorgen was het erger dan ooit, ik had slecht geslapen en werd moe en zwaar wakker. Ken je dat? Dat je je fysiek zwaar voelt. Alsof je letterlijk al je gewicht op je rug meesjouwt? Meestal ervaar ik dat niet zo maar vandaag wel.

Tegelijk was ik hyper, opgefokt en super gestrest. Mijn hoofd was overvol en mijn normale oplossing daarvoor is eten + opgeven waar ik mee bezig ben. Maar dat wil ik niet, want ik snap heel goed dat het probleem daar niet minder van wordt.

Dus ik besloot om vandaag – vol goede moed – het gezonde eten weer op te pakken, veel groente en fruit en weinig zoetigheid. Mijn ontbijt bestond uit havermout met versgeperst sinaasappelsap en stukjes perzik. Een goed begin om door ‘De Dip’ heen te komen.

Toen ging ineens een lampje branden…

Misschien was mijn dip niet zomaar een slecht humeur, maar werd hij veroorzaakt door wat ik gegeten had.

Het weekend heb ik snaaibuien gehad, snoep en chips gegeten en mierzoete meringues gemaakt. En dat was buiten de gewone maaltijden die ook niet al zo gezond waren. Gisteren (maandag) had ik ook eetbuien en heb ik waarschijnlijk meer suikers gegeten dan het hele weekend samen!

Dus, kan het zijn dat ik me morgen anders voel, als ik vandaag gezonder eet?

En ik hoor je denken: ‘Ja, duh!’.

Want andere mensen schijnen dat beter aan te voelen dan ik. Zal iets te maken hebben met goed voor jezelf zorgen.

Daarom neem ik vandaag de proef op de som door puur te eten en geen suikers te nemen.

Ik voel me nu al beter. 🙂