Privacyverklaring

Privacyverklaring
Privacyverklaring2018-07-22T15:14:39+00:00

Wij nemen de bescherming van persoonsgegevens serieus en gaan zorgvuldig met je gegevens om.

In deze privacyverklaring leg ik je uit welke gegevens we verwerken en waarom. Vóór alles is het belangrijk om te weten dat wij jouw gegevens nooit aan derden zullen verkopen.

Wanneer we in deze privacyverklaring spreken over de website, dan bedoelen we daarmee een van deze websites:

Bescherming Persoonsgegevens

De gegevens die wij verwerken gebruiken we alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt. We werken in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet

Over Ons

De websites Heleenvanegmond.nl (algemene website) en heleenonline.nl (webshop en leeromgeving) worden beheerd door Heleen van Egmond, onderdeel van Firma G. van Egmond.

Mijn gegevens zijn:

Heleen van Egmond
Creutzberglaan 208
1944NZ Beverwijk
06-13738548

KvK: 58406476

Algemene Voorwaarden

Welke gegevens verzamelen we?

Wanneer je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief, een contactformulier hebt ingevuld of een aankoop hebt gedaan, heb je gegevens ingevuld. Dit kunnen de volgende gegevens zijn:

  • Voor- en achternaam
  • e-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Website
  • Bedrijfsnaam
  • Straat en huisnummer
  • Postcode en woonplaats
  • KvK nummer
  • Btw nummer

Daarnaast verzamelen we gegevens die van belang zijn voor het verbeteren van onze website. Deze gegevens worden deels geanonimiseerd zodat ze niet te herleiden zijn. Dit kunnen de volgende gegevens zijn:

  • IP-adres
  • Soort browser
  • Soort apparaat waarmee je de website bekijkt (computer, tablet of mobiel)
  • Locatie (Nederland of daarbuiten)

Met welk doel verwerken we jouw persoonsgegevens?

De gegevens worden verzameld en opgeslagen voor het verzenden van commerciële nieuwsbrieven, het kunnen versturen van aangepaste advertenties op Facebook en/of LinkedIn, het inschrijven in een online cursus, het afronden van een betaling, het opnemen van contact op jouw verzoek en voor het nakomen van onze wettelijke verplichtingen voor onder andere de belasting.

Wanneer je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief, een download hebt aangevraagd, je hebt aangemeld voor een gratis online workshop en/of training, een contactformulier hebt ingevuld of een aankoop hebt verricht, worden jouw gegevens opgeslagen in het e-mailprogramma Drip.

Als je geen e-mail van ons meer wilt ontvangen, kun je te allen tijde weer uitschrijven door middel van de link onderaan elke e-mail of door contact met ons op te nemen. Je e-mailadres wordt meteen uit ons bestand verwijderd en zal niet worden bewaard.

Je persoonsgegevens worden opgeslagen in ons e-mailsysteem en dit gaat via de servers van Drip. De servers van Drip zijn gevestigd in de Verenigde Staten. Jouw gegevens kunnen dus worden doorgegeven, opgeslagen en verwerkt in de Verenigde Staten. De doorgifte van deze gegevens gebeurt op grond van het EU-VS Privacy Shield Framework. Meer informatie over het privacybeleid van Drip vind je hier.

Daarnaast delen wij gegevens, die we verkregen hebben via het aanvragen van een gratis workshop/training, met Facebook om zo advertentiedoelgroepen te maken.

Heleen online webshop leeromgeving

Wij gebruiken de door jou aangeleverde gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Wij zullen je gegevens niet aan derden verkopen. Je gegevens zullen uitsluitend aan derden ter beschikking worden gesteld indien zij betrokken zijn bij het uitvoeren van je bestelling.

Bij een betaling in de via Heleenonline.nl word je voor de transactie altijd verwezen naar de website van een zogenaamde Payment Processor door middel van een beveiligde verbinding. Je betaalgegevens (creditcardnummer, Paypal login of Ideal gegevens) worden niet doorgegeven aan onze servers en worden dan ook niet door ons opgeslagen. De gegevens die wij opslaan zijn:

  • Voor – en achternaam, om jouw bestelling te leveren aan de juiste persoon
  • Adres, postcode en woonplaats, deze gegevens zijn verplicht voor de belasting en gebruiken wij voor de correcte levering van jouw bestelling
  • Telefoonnummer, mochten wij je willen informeren over je bestelling of op het laatste moment gewijzigde informatie over je training doorgeven dan doen wij dit op bepaalde momenten ook telefonisch.
  • E-mailadres, bij elke bestelling ontvang je van ons, zodra wij je bestelling ontvangen hebben, een bevestiging en factuur per e-mail.
  • IP-adres, jouw IP-adres wordt bij het plaatsen van je bestelling opgeslagen om misbruik bij betaling te herkennen.

Indien je een transactie start en deze wordt niet afgerond, worden je transactiegegevens (naam, adres, e-mail en IP) aan het einde van deze maand verwijderd van onze server.

Beveiliging persoonsgegevens

Wij hebben passende technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen, waaronder versleuteling middels een SSL-certificaat en twee-stap-verificatie, zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die wij verwerken. Verder wordt dagelijks een back-up gemaakt en houden wij onze websites up-to-date.

Wij verzamelen drie soorten cookies

Een cookie is een klein bestandje dat door onze website wordt meegestuurd en door jouw browser op het apparaat waar je onze website mee bezoekt wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan naar onze website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van ConsuWijzer.

Voor een zo goed mogelijke werking van deze website en om de inhoud van advertenties af te stemmen op jouw voorkeuren worden cookies gebruikt.

Functionele cookies

Deze zijn nodig voor de werking van je website, bijvoorbeeld om te zorgen dat de inhoud van je winkelwagentje onthouden als je nog even verder kijkt.

Analytische cookies

Deze zijn nodig voor systemen voor statistieken zoals Google Analytics. Daarmee kunnen wij zien welke pagina’s het beste bezocht worden, waar bezoekers wonen en of ze vanaf een computer of telefoon bekijken.

Google Analytics

Ook door onze statistiekenpakket, Google Analytics, worden cookies geplaatst. Wij willen graag weten hoe onze bezoekers de website gebruiken en hoeveel mensen maandelijks onze website bezoeken, zodat we het gebruik van de website kunnen optimaliseren.

Wij willen natuurlijk niet dat je ongewenst gevolgd wordt, echter willen wij jou zo goed mogelijk van dienst zijn en daarvoor hebben we goede statistieken nodig.

Bij Google Analytics wordt de informatie zo goed mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet gebruikt. We kunnen je daarom niet persoonlijk herleiden. Meer informatie over het beleid van Google Analytics vind je hier.

Tracking cookies

Deze worden gebruikt voor marketing om gebruikersprofielen op te bouwen. Hiermee kunnen we zorgen dat je allen advertenties ziet die passen bij jouw interesses.

Maar deze zijn ook nodig voor de knoppen zodat je een artikel kunt delen op social media. En YouTube en Vimeo plaatsen een cookie als je een video vanaf de website bekijkt.

De volgende partijen gebruiken tracking cookies

  • Drip, e-mailprogramma dat we gebruiken voor onze nieuwsbrieven
  • Mailchimp, e-mailprogramma dat we gebruiken voor nieuwsbrieven
  • Facebook, om relevante gesponsorde berichten te laten zien
  • YouTube en Vimeo, om video’s goed te laten zien
  • Learndash, de online leeromgeving
  • WooCommerce, de webshop
  • Mollie, betaalsysteem
  • Diverse ondersteunende plug-ins om de website goed te laten werken

Cookies uitschakelen en verwijderen

Wil je de cookies uitschakelen of verwijderen? Dit kun je doen via de instellingen van je internetbrowser. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen.

Dingen die je altijd kunt doen:

  • Schakel ‘cookies van derden’ automatisch uit in je browser. Moderne browsers (Chrome en Firefox) bieden hiervoor veel opties.
  • Geef in je browserinstellingen aan dat je niet ‘getrackt’ wilt worden.
  • Je kunt de geplaatste cookies altijd weer verwijderen (geschiedenis wissen) uit je browser en eventueel kun je ze ook blokkeren per domein.

Via de website Your Online Choices vind je meer uitleg over hoe je cookies kunt uitschakelen.
Heb je verder nog vragen over onze cookies? Neem dan gerust contact op.

Deelbuttons Social Media

Wij willen het voor jou graag zo makkelijk mogelijk maken om de content van onze website te delen via Social Media. Dit kan onder andere door middel van Social Media (share) buttons.

Van de volgende Social Media Platforms hebben wij de buttons geplaatst. Lees de privacyverklaring van de respectievelijke Social Media platforms om te weten hoe zij omgaan met privacy. Hieronder vind je de verschillende privacyverklaringen:

Links

Op onze website zul je links naar externe websites aantreffen. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten heleenvanegmond.nl en heleenonline.nl om. Waarschijnlijk maken deze externe websites ook gebruik cookies. Graag verwijzen wij hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

Bewaartermijn

Wij bewaren je gegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen. Wanneer jij je uitschrijft voor onze e-mails, zullen je persoonsgegevens uiterlijk aan het eind van de desbetreffende maand uit het systeem worden verwijderd.

De gegevens in ons boekhoud- en CRM-systeem bewaren we tenminste 7 jaar, onder andere om aan al onze wettelijke verplichting te voldoen. Deze gegevens worden binnen 1 jaar na het verlopen van deze verplichting door ons verwijderd.

De bovenstaande termijn geldt, mits er voor ons verdere wettelijke verplichtingen bestaat de gegevens langer te bewaren en/of beschikbaar te houden.

Rechten

Je hebt altijd het recht jouw toestemming voor het verwerken van je gegevens in te trekken, waarna wij je gegevens niet meer zullen verwerken. Het intrekken van deze toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van onze gegevensverklaring op basis van jouw toestemming, die plaatsvond vóór deze intrekking.

Je hebt ook recht op inzage in jouw persoonsgegevens en het recht om jouw persoonsgegevens te rectificeren. Als je wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou verwerken, dan kun je een via e-mail (heleen@heleenvanegmond.nl) een inzageverzoek indienen.

Mochten jouw gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn, dan kun je ons schriftelijk verzoeken om jouw gegevens te wijzigen of aan te vullen.

Daarnaast heb je een recht op het wissen van jouw persoonsgegevens, een recht op het beperken van de verwerking en een recht om tegen de verwerking bezwaar te maken. Bovendien heb je recht op het overdragen van, of het overdraagbaar maken van jouw gegevens. Ook hiervoor kun je een schriftelijk verzoek doen.

Wij zullen je verzoek binnen 4 weken in behandeling nemen. Onder schriftelijk wordt ook verstaan per e-mail. Je kunt je verzoek aan ons e-mailen via heleen@heleenvanegmond.nl

Wijzigingen

Wij behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen.

De wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding.

11 mei 2018