Zaterdag ging ik met mijn meiden naar De Bazaar in Beverwijk.

Op De Bazaar – beter bekend als de Zwarte Markt – is hal 33 ingericht voor versproducten zoals groenten, fruit, brood, noten, zaden en kruiden. Oh, en voor lekkernijen zoals Turks fruit, tzatziki, couscoussalade en nog veel en veel meer.

Bij binnenkomst word je verwelkomd door koopmannen die hun waren aanprijzen en een overdaad aan geuren en kleuren. Je waant je meteen op een Turks of Marokkaans marktplein. Vakantiegevoel! Overal waar we langs liepen, mochten we proeven en er werd zelfs reclame gemaakt voor ‘echte Hollandse aardbeien’ 🙂 .

Het doel van mijn bezoek was om te zien of ik hier plasticvrij boodschappen kan doen. kruiden in mandenDat ging minder makkelijk dan ik dacht. Vrijwel alles wordt in plastic zakjes en bakjes gedaan.

Tarreren – het gewicht van het bakje bepalen zodat het niet meegewogen wordt – hebben ze nog niet van gehoord. Mijn stoffen zak werd gewoon meegewogen nadat eerst gevraagd werd of ik echt geen plastic zakje wilde.

Andere koopmannen keken me ook al glazig aan toen ik zei dat ik geen plastic wilde. Halverwege heb ik het opgegeven en de zakjes gewoon aangenomen. Hoe leuk ik De Bazaar ook vind, ik raak altijd een beetje overweldigd door alles wat ik zie en hoor.

Met onze fietstassen vol bekende en onbekende soorten groenten en fruit gingen we richting huis. Om daar tot de ontdekking te komen dat ik toch dingen nog vergeten was 🙁 .

Een goede les: neem een boodschappenlijstje en papieren zakjes mee. Of de zakjes en bakjes van deze keer.

Maar op De Bazaar kom ik zeker nog eens terug!