Succesvol Vrijwilligers Werven

Succesvol Vrijwilligers Werven
Succesvol Vrijwilligers Werven2018-08-14T17:24:19+00:00

Succesvol Vrijwilligers WervenVrijwilligers werven, een lastige opdracht in deze tijd. We merken allemaal dat de vrijwilliger verandert. De trouwe vrijwilliger die jarenlang hetzelfde werk doet, verdwijnt. En jongeren lijken geen zin te hebben in vrijwilligerswerk.

Jonge mensen willen geen vrijwilliger worden

Dat klopt, vrijwilliger worden is zelden een ambitie van jonge mensen. Maar dat wil niet zeggen dat ze geen vrijwilligerswerk willen doen.

Ze willen zich heus wel inzetten, als het maar de juiste klus bij de juiste organisatie is en ze er zelf ook wat aan hebben.

Jongere mensen stellen andere eisen aan het leven en dus ook aan vrijwilligerswerk. Maar dat hoeft niet slecht te zijn, het schept ook kansen. Ga de uitdaging aan als je durft.

Moeten wij ons dan aanpassen?

Zeker weten, ik ben ervan overtuigd dat we dat inderdaad moeten. Omdat je anders als organisatie geen vrijwilligers meer krijgt. Zo simpel is het.

Mijn klanten lopen er allemaal tegenaan dat ze moeite hebben om jongere mensen als vrijwilliger binnen te halen. En dan heb ik het niet over vijftienjarigen, maar over dertigers en veertigers.

Toch zijn er organisaties die het wel lukt, die wel gemakkelijk nieuwe vrijwilligers krijgen. Dat komt omdat ze andere dingen doen, andere woorden gebruiken en hun processen aangepast hebben.

Dus, waar wacht je nog op?

Waar moeten we beginnen?

De weg naar succesvol vrijwilligers werven begint bij de vrijwilligersklus. Is de hulpvraag wel interessant genoeg? Kun je hem ook anders invullen of korter maken. Of zijn er andere manieren om hem aantrekkelijker maken?

En de vrijwilliger die je zoekt, wie is dat? Vrijwilligers zijn net mensen. Zorg dat je weet wie de ideale vrijwilliger is voor jouw klus en jouw organisatie. Dan weet je namelijk ook tegen wie je praat en hoe je hem kunt bereiken en motiveren.

Verder helpt het als je opvalt in het woud van vrijwilligersorganisaties. Laar jouw vrijwilligersvacatures er uit springen. Wees zichtbaar op plekken waar jouw ideale vrijwilliger is, online en offline. Benut elke mogelijkheid om gezien te worden.

Als mensen dan nieuwsgierig zijn, maak je het zo makkelijk mogelijk voor ze om zich aan te melden. Hou de aandacht vast en leidt ze met zachte hand naar de aanmeldknop. Geef die potentiële vrijwilliger een fijne ervaring zodat ze weten dat jouw organisatie de juiste plek is.

Vergeet je website en social media niet

Je social-mediakanalen en je website zijn belangrijke middelen voor het werven van vrijwilligers. Het vraagt specifieke kennis om te zorgen dat potentiële vrijwilligers betrokken raken bij jouw organisatie, op de juiste plek binnenkomen en gemakkelijk de informatie vinden die ze nodig hebben.

Een veelgemaakte fout is dat je bij het inrichten van de website uit gaat van de organisatie en niet van de persoon aan de andere kant van het beeldscherm. Ook op social media zijn de meeste organisaties alleen maar aan het zenden. Daar wordt niemand enthousiast van.

Tijd voor een andere aanpak.

Ga ook succesvol vrijwilligers werven

Laat je inspireren door organisaties die wel succes hebben met vrijwilligers werven. Kijk wat ze doen en pas het toe op jouw organisatie. Leren, toepassen, bijschaven en verbeteren. Dat is de enige manier om verder te komen en resultaat te boeken.

Je moet er tijd voor vrijmaken en stap voor stap toewerken naar een succesformule voor jouw organisatie.

Ik kan je daarbij helpen.

=> Online Cursus Klaar voor de Jonge Vrijwilliger

In de uitgebreide online cursus Klaar voor de Jonge Vrijwilliger ga je het allemaal leren. Je krijgt inzicht in wie de ideale jonge vrijwilliger voor jouw organisatie is. Je leert wat er bij jouw organisatie moet gebeuren om hem aantrekkelijk te maken voor jongeren. Ook leer je hoe je jongeren kunt vinden en hoe je ze het beste aan kunt spreken.

Stapsgewijs krijg je steeds beter in beeld wat er nodig is en hoe jij jongere vrijwilligers kunt werven op een manier die past bij jullie organisatie. Na afloop van de training weet je precies wat je moet doen en heb je een plan om verder mee te gaan.

Lees alles over Cursus Klaar voor de Jonge Vrijwilliger

=> Advies op maat

Wil je in korte tijd grote stappen zetten? Dat kan met een advies op maat. We bespreken de problemen waar jouw organisatie tegenaan loopt. In een uitgebreide sessie gaan we alle knelpunten langs.

Ik geef advies op elk onderdeel en je krijgt zeker ook ongevraagd advies als bonus ;-). Je krijgt een overzicht met alle verbeterpunten op papier samen met een lijst met handige websites en hulpmiddelen.

Jij gaat daarna aan de slag met de uitvoering en ik kijk met je mee. In een follow-up sessie bespreken we de resultaten en kijken we wat en nog aangescherpt kan worden.

We gaan het onder andere hebben over:

  • Wie de ideale vrijwilliger is en waar hij uithangt
  • Wat je kan doen om een klus interessanter te maken
  • Hoe je een opvallende vrijwilligersvacature schrijft (je krijgt ook toegang tot de online cursus)
  • Hoe je de website kan verbeteren zodat vrijwilligers precies weten waar ze moeten zijn en de juiste informatie vinden
  • Het optimaal inzetten van social media zodat al je acties elkaar versterken.

Succes gegarandeerd.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken