Vrijwilligers werven met Social MediaFacebook, Instagram, WhatsApp, YouTube, Twitter en nu weer Snapchat. Als je vrijwilligers wilt werven voor jouw stichting, dan moet je ‘iets’ met social media. Maar wat?

Social media, moet dat echt?

Je weet het best, maar eigenlijk zie je er als een berg tegenop. Je hebt het al zo druk, zelf heb je er niet zoveel mee en je weet al helemaal niet wat je er allemaal op moet zetten. Het zou makkelijk zijn als je social media gewoon kunt negeren, lekker laten voor wat het is. Scheelt veel tijd, maar scheelt ook nieuwe vrijwilligers. Want hoe komen die in contact met jou?

Dus sorry, social media moet.

Maar wat dan en hoe dan?

Facebook, Twitter, Instagram, moet je ze allemaal gebruiken of mag je ook kiezen? Hoe zit dat dan met privacy? Misschien wil je wel geen vrienden worden met jouw cliënten of vrijwilligers?

Allemaal vragen waar je misschien mee worstelt. En ondertussen gebeurt er niets. Het social-media-monster wordt groter en groter. En hoe langer je het uitstelt, hoe moeilijker het wordt.

Maar wij doen al aan social media

Het kan ook zijn dat jullie allang op social media zitten, maar wel een opfrisser kunnen gebruiken. Raakt de inspiratie er een beetje vanaf of blijft het aantal volgers hangen. Misschien lijkt je tijdlijn uitgeblust en wil je hem graag nieuw leven inblazen?

Wist je dat er tientallen soorten berichten zijn? Je hoeft echt niet elke keer hetzelfde soort berichtje te plaatsen. Als je maar wist wat er allemaal mogelijk is, zou je enorm geholpen zijn.

Een beetje hulp graag

Het zou fijn zijn als een ervaren social media specialist met je mee zou kijken en je zou adviseren. Zodat je leert welke social media platformen het beste passen bij jouw stichting en hoe je meer volgers krijgt. Maar ook hoe je de scheiding tussen werk en privé bewaakt. En welke programma’s je kunt gebruiken om mooie afbeeldingen en video’s te maken.

Ik kan je daarbij helpen met tips en adviezen en daarnaast een berg inspiratie.

Krijg lol in social media

Het hoeft niet zo moeilijk te zijn en als je eenmaal weet wat je wanneer kunt plaatsen en hoe je omgaat met reacties en vriendschapsverzoeken, dan zal je zien dat je er zelfs plezier in gaat krijgen.

Wil je meer weten? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.