Vrijwilligers werven met je WebsiteIedere organisatie heeft wel een website, maar is het ook een wervende website? Een website die helpt bij het aantrekken van nieuwe vrijwilligers. Een website die zorgt dat potentiële vrijwilligers ook echt binnen komen.

Op de meeste websites staat wat een organisatie doet en voor wie. En als het goed is staat er ook informatie over vrijwilligerswerk. Maar daarmee is het nog niet automatisch een wervende website.

In hoeverre kan een website helpen bij het werven van vrijwilligers? Ik kan me voorstellen dat je daar nog nooit over nagedacht hebt. Want hoe werkt dat dan?

Hoe helpt een website met vrijwilligers werven?

De meeste vrijwilligers zullen niet via jullie eigen website op een vacature af komen. Ze hebben misschien een vacature bekeken op een vacaturebank of er van een kennis over gehoord.

Wat ze dan wel doen, is op de website zoeken naar bevestiging. Ze willen weten of ze de juiste keuze maken als ze bij jouw organisatie vrijwilligerswerk gaan doen.

En daarmee is de website daarmee een wezenlijk onderdeel van het wervingsproces.

Potentiële vrijwilligers gaan op zoek naar informatie. Vinden ze die snel? Is het aantrekkelijk gepresenteerd? Klopt het met wie ze zijn? Kunnen ze zich op een eenvoudige manier aanmelden?

Waarom hebben we een wervende website nodig?

Als bezoekers van de website niet snel vinden wat ze zoeken, zullen ze gaan twijfelen of ze wel vrijwilliger moeten worden bij jouw organisatie. Zeker als er alternatieven zijn.

Andere organisaties die hun website wel goed voor elkaar hebben en daarmee een professionele uitstraling hebben.

Dan kun je die potentiële vrijwilliger zomaar weer kwijt zijn. Zonde toch?

Moeten we dan een nieuwe website?

Nee, dat hoeft lang niet altijd. Je kunt al veel verbeteren door teksten korter en actiever te maken.

Je kunt informatie anders rangschikken en op een prettige manier duidelijk te maken welke stappen er zijn in het wervingsproces.

Maar ook wat frisse foto’s, pakkende titels en opvallende knoppen helpen om een wervende website te maken.

Tijd voor een kritische blik

Het is goed om de eigen website af en toe eens kritisch te beoordelen. Niet op hoe mooi hij is, maar op hoe effectief hij is.

Want een website die wél werkt, zal je helpen om meer vrijwilligers te werven. Wil je weten wat er beter kan aan de website van jouw organisatie?

Je kunt bij mij terecht voor een kritische blik en om mee te denken over de invulling en van de website. Zodat jullie website echt gaat werken en niet alleen maar een etalage is.

Wil je advies over je website of heb je een specifieke vraag? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.